• Kontakt
  • O nas
  • Zakupy i transport - okolice Szczecina
  • Info transport Polska
  • Deutschland - Thermo-Box-Versand
  • Zwrot termo-boxów - warunki wysyłki.
  • Lieferungen nach Berlin
0
0,00 PLN
Koszty dostawy
Zaloguj się Zarejestruj się
  • Mięso świeże
    • Cielęcina
    • Drób świeży i mrożony
    • Gotowe do przyrządzenia .
    • Jagnięcina świeża i mrożona
    • Królik
    • Podroby i kości
    • Steki minutowe
    • Steki wołowe
    • Wieprzowina
    • Wieprzowina ekologiczna rasy złotnicka pstra - BIO
    • Wołowina
    • Wołowina ekologiczna - BIO
  • Wędliny
    • Wędliny ze Starego Czarnowa
    • Wędliny z Akademii
    • Wędliny z Kujaw
    • Wędliny z Liszek
    • Rolady i pieczenie
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny Krakus
    • Wędliny od Majerczyka
    • Wędliny od Maryniaka
    • Wędliny od Smolarka
    • Wędliny od Taurusa
    • Wędliny z Łysych
    • Wędliny z Podstolic
    • Wędliny ekologiczne z Rolmięsu
    • Wyroby z "Górnej"
    • Wędliny od Tarczyńskiego
    • Wędliny z masarni Czekaj
    • Przysmaki europejskie
    • Pozostałe wędliny
    • Tradycyjne Jadło
  • Mięsa do pieczenia
  • Gotowe na grilla
  • Garmażerka
  • Kategorie
    Promocje:
    Bestseller
    • Garmażerka
    • Gotowe na grilla
    • Mięsa do pieczenia
    • Mięso
      • Cielęcina
      • Drób świeży i mrożony
      • Gotowe do przyrządzenia .
      • Jagnięcina świeża i mrożona
      • Królik
      • Podroby i kości
      • Steki minutowe
      • Steki wołowe
      • Wieprzowina
      • Wieprzowina ekologiczna rasy złotnicka pstra - BIO
      • Wołowina
      • Wołowina ekologiczna - BIO
    • Wędliny
      • Wędliny ze Starego Czarnowa
      • Wędliny z Akademii
      • Wędliny z Kujaw
      • Wędliny z Liszek
      • Rolady i pieczenie
      • Wędliny kresowe
      • Wędliny Krakus
      • Wędliny od Majerczyka
      • Wędliny od Maryniaka
      • Wędliny od Smolarka
      • Wędliny od Taurusa
      • Wędliny z Łysych
      • Wędliny z Podstolic
      • Wędliny ekologiczne z Rolmięsu
      • Wyroby z "Górnej"
      • Wędliny od Tarczyńskiego
      • Wędliny z masarni Czekaj
      • Przysmaki europejskie
      • Pozostałe wędliny
      • Tradycyjne Jadło
  • Strona główna
  • Mięso
  • Wołowina
  • Stek z polędwicy wołowej / Filet Mignon

Stek z polędwicy wołowej / Filet Mignon

Standardowo steki kroimy na grubość około 1,5 - 2cm . Wycinane są z środkowej części polędwicy .Nie wymagają rozbijania tłuczkiem , wystarczy przed smażeniem delikatnie rozgnieść mięso dłonią . Steki doprawiamy ulubionymi przyprawami (np.świeżo zmielony czarny pieprz, świeży rozmaryn) , solimy , smarujemy oliwą i odkładamy w chłodne miejsce . Na 1 godzinę przed smażeniem mięso doprowadzamy do temperatury pokojowej , dzięki temu szybciej osiągnie pożądaną temperaturę w centrum kawałka - będzie soczyste i miękkie .

Cena: 185,00 PLN / kg

Stek z polędwicy wołowej / Filet Mignon
Mięso pochodzi z polskiego bydła z okolic Pniewew . Zwierzęta wypasane są w rodzinnych stadach i przez minimum 6 miesięcy mają dostęp do wolnego wybiegu , co korzystnie wpływa na dobrostan inwentarza . W stadach utrzymywane są typowe rasy mięsne między innymi : Siemental , Limusin , Hereford , Black Angus .
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię
Mostek wołowy bez kości

Mostek wołowy bez kości

Mostek wołowy możemy przeznaczyć na roladę , na gulasz , pastrami - jest odpowiednio uformowany i związany elastycznymi gumkami . Mięso należy natrzeć solą i przyprawami i odstawić na kilka dni . Na życzenie , doprawiamy mięso pieprzem i solimy .
29,00 PLN / kg
Polędwica wołowa

Polędwica wołowa

Pochodzi z tylnej części , jest to szlachetny , bardzo miękki kawałek wykrojony ze środka rostbefu . Idealny na steki z grilla lub patelni . .
145,00 PLN / kg
Wybierz
Antrykot wołowy marmurkowy

Antrykot wołowy marmurkowy

Najlepszy kawałek mięsa na steki.Selekcjonowany na etapie rozbioru tuszy. Dzięki licznym przerostom tłuszczu mięso jest miękkie i soczyste. Nadaje się przede wszyskim do krótkiego smażenia lub grilowania .
110,00 PLN / kg
Wybierz
Antrykot  z kością

Antrykot z kością

Polecamy do duszenia, na wywary .
49,00 PLN / kg
Wybierz
Stek z antrykotu - Hereford

Stek z antrykotu - Hereford

Doskonały do smażenia i gotowania . Dzięki licznym przerostom mięso jest soczyste i smakowite . Antrykot pochodzi ze szlachetnej rasy mięsnej Hereford. 1 stek waży około 800-1000 gram .
120,00 PLN / kg
Tomahawk stek

Tomahawk stek

Charakterystyczny rodzaj cięcia antrykotu z długą kością żebrową . Waga jednego steak to około 800g do 1400g w zależności od średnicy kawałka. Filmy instruktażowe dotyczące pieczenia takiego steak możemy znaleźć na Youtube :)
119,00 PLN / kg
Stek minutowy z polędwicy wołowej sezonowanej 14 dni

Stek minutowy z polędwicy wołowej sezonowanej 14 dni

Mięso smażymy jedną minutę z każdej strony , na koniec solimy , możemy użyć pieprzu lub sosu sojowego .
145,00 PLN / kg
Stek minutowy z antrykotu marmurkowego

Stek minutowy z antrykotu marmurkowego

Polecamy do krótkiego smażenia . Mięso smażymy około 1 minuty z każdej strony pod koniec smażenia solimy , można użyć pieprzu czarnego .
110,00 PLN / kg
Stek z rostbefu sezonowanego na sucho 21 dni

Stek z rostbefu sezonowanego na sucho 21 dni

Rostbef z okrywą tłuszczową i małą kością . Steki tniemy w gramaturze około 200g-250g , grubość około 10-13mm . Mięso sprzedajemy nieprzyprawione.
85,00 PLN / kg
Udziec indyczy bez kości i bez skóry

Udziec indyczy bez kości i bez skóry

Bardzo uniwersalne mięso ,można z niego zrobić gulasz , upiec w całości , strogonowa , kotlety mielone i wiele innych potraw . Wymaga duszenia . Po przygotowaniu mięso jest kruche i soczyste dzięki niewielkiej ilości tłuszczu .
27,00 PLN / kg
Wybierz
Filet z piersi kurczaka ekologicznego BIO

Filet z piersi kurczaka ekologicznego BIO

Polecamy dla małych dzieci. Stanowi bogate źródło łatwo przyswajalnego białka. Orginalne hermetyczne opakowanie producenta zawiera około 500-600 gram produktu .
74,00 PLN / kg
Noga z kurczaka ekologicznego BIO

Noga z kurczaka ekologicznego BIO

Do pieczenia , gotowania zup , oraz na grilla. Oryginale opakowanie hermetyczne producenta zawiera 2 nogi . Waga 1 opakowania to około 0,4-0,6kg .
62,00 PLN / kg
Udo bez kości z kurczaka zagrodowego

Udo bez kości z kurczaka zagrodowego

Udo bez kości i bez skóry z niewielką ilością tłuszczu.Polecane na gulasz, mielone, do pieczenia w całości.Nadaje się również do faszerowania warzywami,mięsem czy kaszą. W opakowaniu znajduja się 4 uda o wadze około 0,35kg .Mięso bardzo dobre pod względem dietetycznym, pozbawione kości i skóry , zawiera czyste chude mięso. 100g mięsa to tylko125 kcal..
35,00 PLN / kg
Udziec królika z kością

Udziec królika z kością

Do pieczenia w piekarniku lub duszony z dodatkiem wina i śmietany . Chude mięso królicze jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka . Polecamy szczególnie dla dzieci lub dla osób na diecie z uwagi na bardzo niską zawartość cholesterolu.
59,00 PLN / kg
Mózg wieprzowy

Mózg wieprzowy

15,00 PLN / kg
Mielone wołowe

Mielone wołowe

Znakomite mięso do sporządzania kotletów, rumsztyków, hamburgerów . Znakomite mięso do sporządzania kotletów, rumsztyków, hamburgerów . Zawiera niewielką ilość tłuszczu wołowego (5-10%) . Mięso mielone na zamówienie w naszym sklepie stacjonarnym .
33,00 PLN / kg
Burgery wołowe

Burgery wołowe

Waga około 120 - 150 gram , doprawione solą i firmową mieszanką przypraw .
40,00 PLN / kg
Karkówka wołowa bez kości

Karkówka wołowa bez kości

To dobry kawałek na gulasz do mielenia lub na wywary . Możemy z niej zrobić kruchą i soczystą pieczeń .Cechą charakterystyczną są przerosty tłuszczu . Mięso odpowiednie na burgery do duszenia lub gotowania
33,00 PLN / kg
Wybierz
Goleń wołowa z kością - ossobuco

Goleń wołowa z kością - ossobuco

Bardzo dobre mięso do gotowania rosołu i wywarów . Kość i szpik w niej zawarty do dodatkowy element wpływający na wartość wywaru .
29,00 PLN / kg
Bestseller
Antrykot wołowy bez kości

Antrykot wołowy bez kości

Jedyna porcja lepszego mięsa znajdująca się w przedniej ćwiartce. Antrykot charakteryzuje się przerostem tłuszczu widocznym w porzecznym przekroju. Najlepszy kawałek to Rib Eye z oczkiem tłuszczu w środku. Idealny na steki, do duszenia, gotowania i na hamburgery.
59,00 PLN / kg
Wybierz
Stek z polędwicy wołowej / Filet Mignon

Stek z polędwicy wołowej / Filet Mignon

Standardowo steki kroimy na grubość około 1,5 - 2cm . Wycinane są z środkowej części polędwicy .Nie wymagają rozbijania tłuczkiem , wystarczy przed smażeniem delikatnie rozgnieść mięso dłonią . Steki doprawiamy ulubionymi przyprawami (np.świeżo zmielony czarny pieprz, świeży rozmaryn) , solimy , smarujemy oliwą i odkładamy w chłodne miejsce . Na 1 godzinę przed smażeniem mięso doprowadzamy do temperatury pokojowej , dzięki temu szybciej osiągnie pożądaną temperaturę w centrum kawałka - będzie soczyste i miękkie .
185,00 PLN / kg
Łój wołowy

Łój wołowy

Niezbędny dodatek do kołdunów ,pasztetów itp.
15,00 PLN / kg
Policzki wołowe

Policzki wołowe

Bardzo smaczne kleiste mięso .Wymaga długiego duszenia , najlepiej smakują z warzywami .
39,00 PLN / kg
Udziec wołowy -ligawa

Udziec wołowy -ligawa

Chudy kawałek z tylnej ćwiartki idealny na bitki , zrazy , na tatara .
51,00 PLN / kg
Wybierz
Szponder wołowy -żeberka

Szponder wołowy -żeberka

Nadaje się na wywary , wymaga długiego gotowania . Tłuszcz znajdujący się na żebrach podkreśla smak bulionu a kość jest dodatkowym składnikiem oddającym cenne dla nas składniki pokarmowe . Sprzedawany w małych kawałkach około 300-400 gram .
29,00 PLN / kg
Gulaszowe wołowe

Gulaszowe wołowe

Niewielkie kawałki mięsa wołowego w formie kostki o wymiarach około 5-10mm. Tak przygotowane mięso wrzucamy na rozgrzany olej, doprawiamy solą i przyprawami.
39,00 PLN / kg

Klienci, którzy kupili: Stek z polędwicy wołowej / Filet Mignon, kupili również:

Burgery wołowe

Burgery wołowe

Waga około 120 - 150 gram , doprawione solą i firmową mieszanką przypraw .
40,00 PLN / kg
Porterhouse stek

Porterhouse stek

T -bone stek z dużym kawałkiem polędwicy . Jeden stek waży około 300 -400 gram . Na życzenie tniemy grubsze kawałki. Polecamy do krótkiego smażenia.
120,00 PLN / kg
Filety z piersi kurczaka

Filety z piersi kurczaka

To chude i delikatne mięso . Idealne na szybki obiad .
29,00 PLN / kg
Schab pieczony

Schab pieczony

Peklowany z ziołami następnie pieczony w specjalistycznym piecu konwekcyjnym bez dodatku konserwantów . Lekko wilgotny , kruchy i chudy , wyczuwalny smak ziół .
68,00 PLN / kg
Wybierz
Mielone wołowe

Mielone wołowe

Znakomite mięso do sporządzania kotletów, rumsztyków, hamburgerów . Znakomite mięso do sporządzania kotletów, rumsztyków, hamburgerów . Zawiera niewielką ilość tłuszczu wołowego (5-10%) . Mięso mielone na zamówienie w naszym sklepie stacjonarnym .
33,00 PLN / kg
Polędwiczki wieprzowe QAFP

Polędwiczki wieprzowe QAFP

To szlachetny kawałek bardzo delikatnego mięsa . Polecamy na szaszłyk , do szybkiego smażenia . Mięso jest wyjątkowo miękkie , kruche i soczyste . Nie powinniśmy smażyć go zbyt długo , ponieważ stanie się twarde i suche . Certyfikat QAFP daje gwarancję , że mięso pozbawione jest wad jakości . Polędwiczki dostarczane są do sklepu trzy razy w tygodniu .
43,00 PLN / kg
Udziec królika z kością

Udziec królika z kością

Do pieczenia w piekarniku lub duszony z dodatkiem wina i śmietany . Chude mięso królicze jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka . Polecamy szczególnie dla dzieci lub dla osób na diecie z uwagi na bardzo niską zawartość cholesterolu.
59,00 PLN / kg
Szaszłyki z kurczaka

Szaszłyki z kurczaka

Szaszłyk z piersi kurczaka z papryką i cebulą , doprawiony ostrą papryką czosnkiem i olejem rzepakowym . Bez glutaminianu sodu i konserwantów . 100% mięsa z kurczaka . Jeden szaszłyk waży około 350-400g . Na życzenie możemy zrobić mniejsze , proszę zaznaczyć w komentarzu .
39,00 PLN / kg
Kabanosy wieprzowe

Kabanosy wieprzowe

Dobrze wysuszone i przyprawione kabanosy wieprzowe . Waga jednego kabanosa to 0,03kg.
79,00 PLN / kg
Szynka krucha

Szynka krucha

Robiona ze zrazowego kawałka wieprzowej szynki . Lekko podwędzana i parzona . Jest krucha , lekko wilgotna , nie zawiera dużo wody dzięki czemu można ją długo przechowywać i mrozić . Ma prosty skład : mięso wieprzowe , przyprawy naturalne .
71,00 PLN / kg
Wybierz
Schab wieprzowy z okrywą tłuszczową bez kości

Schab wieprzowy z okrywą tłuszczową bez kości

Polecamy do pieczenia .Okrywa tłuszczowa zapewnia odpowiednie nawilżenie mięsa podczas pieczenia i podniesie smak i aromat potrawy .Mięso należy natrzeć solą , przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na minimum 24 godziny .
37,00 PLN / kg
Wybierz
Kiełbasa polska wędzona

Kiełbasa polska wędzona

Tradycyjna chuda wieprzowa kiełbasa przyprawiona solą , czosnkiem i pieprzem. Grubo rozdrobniona , lekko podwędzona w cienkiej delikatnej osłonce . Doskonała przekąska na zimno i na gorąco .
54,00 PLN / kg
Stek Rib Eye

Stek Rib Eye

Steki wykrawane są z antrykotu dojrzewającego na mokro minimum 7 dni . Cechą charakterystyczną jest oko tłuszczu oraz drobne przerosty widoczne w tkance mięśniowej . Waga jednego kawałka to 0,3-0,4kg .
110,00 PLN / kg
Szaszłyki wieprzowe

Szaszłyki wieprzowe

Zrobiony z uprzednio zapeklowanego mięsa z szynki wieprzowej. Znakomity w smaku, do pieczenia na patelni, na grillu i w piekarniku.
39,00 PLN / kg
Udziec indyczy bez kości i bez skóry

Udziec indyczy bez kości i bez skóry

Bardzo uniwersalne mięso ,można z niego zrobić gulasz , upiec w całości , strogonowa , kotlety mielone i wiele innych potraw . Wymaga duszenia . Po przygotowaniu mięso jest kruche i soczyste dzięki niewielkiej ilości tłuszczu .
27,00 PLN / kg
Wybierz
Stek minutowy z antrykotu marmurkowego

Stek minutowy z antrykotu marmurkowego

Polecamy do krótkiego smażenia . Mięso smażymy około 1 minuty z każdej strony pod koniec smażenia solimy , można użyć pieprzu czarnego .
110,00 PLN / kg
Blog

O nas

  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Zakupy

  • Bestseller
  • Promocja

Szybki kontakt -" U Kuby" Szczecin

Masz pytania? zadzwoń do nas:

tel - 511-008-881

Właściciel: Michał Kubiak

email - kontakt@ukuby.pl


Jesteśmy na

Copyright © 2021
Oprogramowanie sklepu: AptusShop Projekt i strony: Aptus.pl
Mostek wołowy bez kości

Mostek wołowy bez kości

Mostek wołowy możemy przeznaczyć na roladę , na gulasz , pastrami - jest odpowiednio uformowany i związany elastycznymi gumkami . Mięso należy natrzeć solą i przyprawami i odstawić na kilka dni . Na życzenie , doprawiamy mięso pieprzem i solimy .
29,00 PLN / kg
Polędwica wołowa

Polędwica wołowa

Pochodzi z tylnej części , jest to szlachetny , bardzo miękki kawałek wykrojony ze środka rostbefu . Idealny na steki z grilla lub patelni . .
145,00 PLN / kg
Wybierz
Antrykot wołowy marmurkowy

Antrykot wołowy marmurkowy

Najlepszy kawałek mięsa na steki.Selekcjonowany na etapie rozbioru tuszy. Dzięki licznym przerostom tłuszczu mięso jest miękkie i soczyste. Nadaje się przede wszyskim do krótkiego smażenia lub grilowania .
110,00 PLN / kg
Wybierz
Antrykot  z kością

Antrykot z kością

Polecamy do duszenia, na wywary .
49,00 PLN / kg
Wybierz
Stek z antrykotu - Hereford

Stek z antrykotu - Hereford

Doskonały do smażenia i gotowania . Dzięki licznym przerostom mięso jest soczyste i smakowite . Antrykot pochodzi ze szlachetnej rasy mięsnej Hereford. 1 stek waży około 800-1000 gram .
120,00 PLN / kg
Brak ulubionych
0
0,00 PLN
Koszty dostawy