• Kontakt
  • O nas
  • Zakupy i transport - okolice Szczecina
  • Info transport Polska
  • Deutschland - Thermo-Box-Versand
  • Zwrot termo-boxów - warunki wysyłki.
  • Lieferungen nach Berlin
0
0,00 PLN
Koszty dostawy
Zaloguj się Zarejestruj się
  • Mięso świeże
    • Cielęcina
    • Drób świeży i mrożony
    • Gotowe do przyrządzenia .
    • Jagnięcina świeża i mrożona
    • Królik
    • Podroby i kości
    • Steki minutowe
    • Steki wołowe
    • Wieprzowina
    • Wieprzowina ekologiczna rasy złotnicka pstra - BIO
    • Wołowina
    • Wołowina ekologiczna - BIO
  • Wędliny
    • Wędliny ze Starego Czarnowa
    • Wędliny z Akademii
    • Wędliny z Kujaw
    • Wędliny z Liszek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny Krakus
    • Wędliny od Majerczyka
    • Wędliny od Maryniaka
    • Wędliny od Taurusa
    • Wędliny z Łysych
    • Wędliny z Podstolic
    • Wędliny ekologiczne z Rolmięsu
    • Wyroby z "Górnej"
    • Wędliny od Tarczyńskiego
    • Wędliny z masarni Czekaj
    • Przysmaki europejskie
    • Pozostałe wędliny
    • Tradycyjne Jadło
  • Mięsa do pieczenia
  • Gotowe na grilla
  • Garmażerka
  • Kategorie
    Promocje:
    Bestseller
    • Garmażerka
    • Gotowe na grilla
    • Mięsa do pieczenia
    • Mięso
      • Cielęcina
      • Drób świeży i mrożony
      • Gotowe do przyrządzenia .
      • Jagnięcina świeża i mrożona
      • Królik
      • Podroby i kości
      • Steki minutowe
      • Steki wołowe
      • Wieprzowina
      • Wieprzowina ekologiczna rasy złotnicka pstra - BIO
      • Wołowina
      • Wołowina ekologiczna - BIO
    • Wędliny
      • Wędliny ze Starego Czarnowa
      • Wędliny z Akademii
      • Wędliny z Kujaw
      • Wędliny z Liszek
      • Wędliny kresowe
      • Wędliny Krakus
      • Wędliny od Majerczyka
      • Wędliny od Maryniaka
      • Wędliny od Taurusa
      • Wędliny z Łysych
      • Wędliny z Podstolic
      • Wędliny ekologiczne z Rolmięsu
      • Wyroby z "Górnej"
      • Wędliny od Tarczyńskiego
      • Wędliny z masarni Czekaj
      • Przysmaki europejskie
      • Pozostałe wędliny
      • Tradycyjne Jadło
  • Strona główna
  • Mięso
  • Wołowina
  • Udziec wołowy -ligawa

Udziec wołowy -ligawa

Chudy kawałek z tylnej ćwiartki idealny na bitki , zrazy , na tatara .

Cena: 73,00 PLN / kg

Udziec wołowy -ligawa
Mięso pochodzi z polskiego bydła z okolic Pniewew . Zwierzęta wypasane są w rodzinnych stadach i przez minimum 6 miesięcy mają dostęp do wolnego wybiegu , co korzystnie wpływa na dobrostan inwentarza . W stadach utrzymywane są typowe rasy mięsne między innymi : Siemental , Limusin , Hereford , Black Angus .
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię
Stek z polędwicy wołowej / Filet Mignon

Stek z polędwicy wołowej / Filet Mignon

Standardowo steki kroimy na grubość około 1,5 - 2cm . Wycinane są z środkowej części polędwicy .Nie wymagają rozbijania tłuczkiem , wystarczy przed smażeniem delikatnie rozgnieść mięso dłonią . Steki doprawiamy ulubionymi przyprawami (np.świeżo zmielony czarny pieprz, świeży rozmaryn) , solimy , smarujemy oliwą i odkładamy w chłodne miejsce . Na 1 godzinę przed smażeniem mięso doprowadzamy do temperatury pokojowej , dzięki temu szybciej osiągnie pożądaną temperaturę w centrum kawałka - będzie soczyste i miękkie .
270,00 PLN / kg
Policzki wołowe

Policzki wołowe

Bardzo smaczne kleiste mięso .Wymaga długiego duszenia , najlepiej smakują z warzywami .
49,00 PLN / kg
Ogon wołowy cięty

Ogon wołowy cięty

Polecamy na wywary .
38,00 PLN / kg
Kurczak swieży

Kurczak swieży

Polecamy na rosół i do pieczenia w całości . Możemy ją nadziać farszem mięsno- warzywnym . Skóra zabezpiecza mięso przed wysuszeniem podczas pieczenia . Waga 1 tuszki to około 1,5-1,7kg .
25,00 PLN / kg
Udo bez kości z kurczaka

Udo bez kości z kurczaka

Udo trybowane bez kości , bez skóry z niewielką ilością tłuszczu . Polecamy na gulasz , na mielone , do pieczenia w całości . Delikatne , kruche i soczyste mięso .
25,00 PLN / kg
Wybierz
Żołądki z gęsi - mrożone

Żołądki z gęsi - mrożone

Opakowanie zawiera około 1 kg produktu .
30,00 PLN / kg
Łapy z kurczaka

Łapy z kurczaka

Idealne dla osób chcących dostarczyć organizmowi dodatkowy zastrzyk kolagenu w postaci bulionu lub galaretki . Do gotowania wywarów korzystnie wpływających na gojenie się złamań lub kłopotów ze stawami .
18,00 PLN / kg
Ścięgna Achillesa , wołowe , mrożone

Ścięgna Achillesa , wołowe , mrożone

Opakowania zbiorcze zawiera około 2,7 kg . Produkt mrożony .
26,00 PLN / kg
Serca wołowe

Serca wołowe

Serce wołowe najczęściej wykorzystywane jest do pasztetów , kaszanek oraz farszów mięsnych .
25,00 PLN / kg
78,00 PLN
Płuca wołowe.

Płuca wołowe.

Produkt na zamówienie, czas oczekiwania około 3 dni.
15,00 PLN / kg
Ozór wołowy

Ozór wołowy

Nadaje się do gotowania . Podawany na ciepło w formie potrawki w sosie , lub na zimno w galarecie . Jeden ozor waży około 1kg.
37,00 PLN / kg
Kości cielęce extra

Kości cielęce extra

Nadają się na wywary . Mają niewielką ilość mięsa .
14,00 PLN / kg
Łopatka cielęca bez kości

Łopatka cielęca bez kości

Wycięta z przedniej ćwiartki . Nadaje się na gulasz , do duszenia w całości . Charakteryzuje się większą ilością błon , które po obróbce termicznej nadają mięsu kleistą i soczystą konsystencję .
63,00 PLN / kg
Wybierz
Golęń cielęca z kością

Golęń cielęca z kością

Odpowiednia do gotowania galaret, ale także bardzo smaczna po ugotowaniu i upieczeniu. Jedna goleń waży około 0,5 -1kg .
62,00 PLN / kg
Podudzie z kurczaka

Podudzie z kurczaka

Podudzia to tak zwane ,,pałeczki ‘’ .Polecamy do pieczenia w piekarniku , na grillu , do smażenia na patelni ,oraz na galaretki ze względu na dosyć wysoką zawartość żelatyny . Wymagają nieco dłuższego pieczenia . Mięso po upieczeniu jest jędrne i wilgotne . Niewielka ilość tłuszczu podkreśla ich delikatny smak ..
23,00 PLN / kg
Kurczak zagrodowy.

Kurczak zagrodowy.

Polecany na rosół i do pieczenia w całości na rożnie lub w piekarniku.Stanowi doskonałe danie dla dorosłych i dla dzieci . Waga jednego kurczaka waha się między 1,2-2kg .
39,00 PLN / kg

Klienci, którzy kupili: Udziec wołowy -ligawa, kupili również:

Filety z piersi kurczaka

Filety z piersi kurczaka

To chude i delikatne mięso . Idealne na szybki obiad .
40,00 PLN / kg
Podudzie z kurczaka

Podudzie z kurczaka

Podudzia to tak zwane ,,pałeczki ‘’ .Polecamy do pieczenia w piekarniku , na grillu , do smażenia na patelni ,oraz na galaretki ze względu na dosyć wysoką zawartość żelatyny . Wymagają nieco dłuższego pieczenia . Mięso po upieczeniu jest jędrne i wilgotne . Niewielka ilość tłuszczu podkreśla ich delikatny smak ..
23,00 PLN / kg
Udo bez kości z kurczaka

Udo bez kości z kurczaka

Udo trybowane bez kości , bez skóry z niewielką ilością tłuszczu . Polecamy na gulasz , na mielone , do pieczenia w całości . Delikatne , kruche i soczyste mięso .
25,00 PLN / kg
Wybierz
Polędwica wołowa

Polędwica wołowa

Pochodzi z tylnej części , jest to szlachetny , bardzo miękki kawałek wykrojony ze środka rostbefu . Idealny na steki z grilla lub patelni . .
200,00 PLN / kg
Wybierz
Stek minutowy z antrykotu marmurkowego

Stek minutowy z antrykotu marmurkowego

Polecamy do krótkiego smażenia . Mięso smażymy około 1 minuty z każdej strony pod koniec smażenia solimy , można użyć pieprzu czarnego .
180,00 PLN / kg
Rozbratel marmurkowy

Rozbratel marmurkowy

Tłuszcz jest tutaj dodatkowym elementem podkreślającym smak tego kawałka wołowiny . Idealny na burgery lub do smażenia . Bardzo uniwersalne i smaczne mięso . Dostępne opcje przygotowania to w kawałku i zmielony .
55,00 PLN / kg
Wybierz
Łopatka wieprzowa bez kości QAFP

Łopatka wieprzowa bez kości QAFP

Łopatka jest bardzo uniwersalna ponieważ możemy z niej przyrządzić wiele dań np. gulasz , mielone czy pieczeń .
36,00 PLN / kg
Wybierz
Schab wieprzowy bez kości QAFP

Schab wieprzowy bez kości QAFP

To chyba najsmaczniejsza część tak ceniona przez wielu z nas . Najczęściej gości na naszych stołach w postaci ,,kotleta schabowego”. Dzięki ocenie barwy i marmurkowatości mięsa mamy pewność ,że nasz schabowy będzie miękki bez konieczności rozbijania . Wystarczy lekko ugnieść go wewnętrzną stroną dłoni i doprawić .
44,00 PLN / kg
Wybierz
Karkówka wieprzowa bez kości QAFP

Karkówka wieprzowa bez kości QAFP

Najlepsza na grill i do pieczenia w całości .Dzięki selekcji i certyfikatowi QAFP zawsze dostajemy miękki i soczysty kawałek . Na życzenie zmiękczamy plastry w kotleciarce , która nacina włókna czyniąc mięso jeszcze bardziej kruchym . Mięso dostarczane jest do sklepu trzy razy w tygodniu . Cała karkówka QAFP waży 1,5 -2kg .
44,00 PLN / kg
Wybierz
Kurczak swieży

Kurczak swieży

Polecamy na rosół i do pieczenia w całości . Możemy ją nadziać farszem mięsno- warzywnym . Skóra zabezpiecza mięso przed wysuszeniem podczas pieczenia . Waga 1 tuszki to około 1,5-1,7kg .
25,00 PLN / kg
Filet z piersi indyka

Filet z piersi indyka

Polecamy do pieczenia w całości, na sznycle, do mielenia, na delikatny gulasz.
51,00 PLN / kg
Wybierz
Skrzydełka z kurczaka

Skrzydełka z kurczaka

Diabelskie skrzydełka …mniam . To często niedoceniany kawałek mięsa . Polecamy na grilla lub na wywary i galaretki . Dla smakoszy lubiących sobie trochę pocmokać .Skrzydełka doskonale nadają się na grilla lub na esencjonalny szybki w przygotowaniu wywar .
23,00 PLN / kg
Kiełbasa śląska

Kiełbasa śląska

Należy do grupy kiełbas cienkich , średnio rozdrobniona , wędzona . Jest bardzo dobrze doprawiona , lekko pikantna , doprawiona świeżo zmielonym pieprzem . Jedna kiełbasa waży 0,07kg .
48,00 PLN / kg
Kiełbasa biała surowa

Kiełbasa biała surowa

Tradycyjna kiełbasa biała surowa . Dobrze doprawiona majerankiem ,czosnkiem i pieprzem .
45,00 PLN / kg
Szynka myszka wieprzowa bez kosci QAFP

Szynka myszka wieprzowa bez kosci QAFP

Szynka kulka tak zwana myszka , zrazowa górna , zrazowa dolna , ligawka i ogonówka to właśnie cała szynka wieprzowa . W handlu najczęściej spotykamy kulkę . Kształt kuli sprawia , że ma szeroki przekrój , zwartą budowę i idealnie nadaje się do pieczenia w całości . Jest dobrze obrobiona , pozbawiona błon i tłuszczu . Ponieważ ten kawałek mięsa jest bardzo delikatny świetnie nadaje się na szaszłyk lub sznycelki .
39,00 PLN / kg
Łapy z kurczaka

Łapy z kurczaka

Idealne dla osób chcących dostarczyć organizmowi dodatkowy zastrzyk kolagenu w postaci bulionu lub galaretki . Do gotowania wywarów korzystnie wpływających na gojenie się złamań lub kłopotów ze stawami .
18,00 PLN / kg
Blog

O nas

  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Zakupy

  • Bestseller
  • Promocja

Szybki kontakt -" U Kuby" Szczecin

Masz pytania? zadzwoń do nas:

tel - 511-008-881

Właściciel: Michał Kubiak

email - kontakt@ukuby.pl


Jesteśmy na

Copyright © 2022
Oprogramowanie sklepu: AptusShop Projekt i strony: Aptus.pl
Stek z polędwicy wołowej / Filet Mignon

Stek z polędwicy wołowej / Filet Mignon

Standardowo steki kroimy na grubość około 1,5 - 2cm . Wycinane są z środkowej części polędwicy .Nie wymagają rozbijania tłuczkiem , wystarczy przed smażeniem delikatnie rozgnieść mięso dłonią . Steki doprawiamy ulubionymi przyprawami (np.świeżo zmielony czarny pieprz, świeży rozmaryn) , solimy , smarujemy oliwą i odkładamy w chłodne miejsce . Na 1 godzinę przed smażeniem mięso doprowadzamy do temperatury pokojowej , dzięki temu szybciej osiągnie pożądaną temperaturę w centrum kawałka - będzie soczyste i miękkie .
270,00 PLN / kg
Policzki wołowe

Policzki wołowe

Bardzo smaczne kleiste mięso .Wymaga długiego duszenia , najlepiej smakują z warzywami .
49,00 PLN / kg
Ogon wołowy cięty

Ogon wołowy cięty

Polecamy na wywary .
38,00 PLN / kg
Kurczak swieży

Kurczak swieży

Polecamy na rosół i do pieczenia w całości . Możemy ją nadziać farszem mięsno- warzywnym . Skóra zabezpiecza mięso przed wysuszeniem podczas pieczenia . Waga 1 tuszki to około 1,5-1,7kg .
25,00 PLN / kg
Udo bez kości z kurczaka

Udo bez kości z kurczaka

Udo trybowane bez kości , bez skóry z niewielką ilością tłuszczu . Polecamy na gulasz , na mielone , do pieczenia w całości . Delikatne , kruche i soczyste mięso .
25,00 PLN / kg
Wybierz
Brak ulubionych
0
0,00 PLN
Koszty dostawy