• Kontakt
  • O nas
  • Zakupy i transport - okolice Szczecina
  • Info transport Polska
  • Deutschland - Thermo-Box-Versand
  • Zwrot termo-boxów - warunki wysyłki.
  • Lieferungen nach Berlin
0
0,00 PLN
Koszty dostawy
Zaloguj się Zarejestruj się
  • Mięso świeże
    • Cielęcina
    • Drób świeży i mrożony
    • Gotowe do przyrządzenia .
    • Jagnięcina świeża i mrożona
    • Królik
    • Podroby i kości
    • Steki minutowe
    • Steki wołowe
    • Wieprzowina
    • Wieprzowina ekologiczna rasy złotnicka pstra - BIO
    • Wołowina
    • Wołowina ekologiczna - BIO
  • Wędliny
    • Wędliny ze Starego Czarnowa
    • Wędliny z Akademii
    • Wędliny z Liszek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny Krakus
    • Wędliny od Majerczyka
    • Wędliny od Maryniaka
    • Wędliny od Taurusa
    • Wędliny z Łysych
    • Wędliny ekologiczne z Rolmięsu
    • Wędliny od Tarczyńskiego
    • Przysmaki europejskie
    • Nik-Pol wędliny z tradycją
    • Pozostałe wędliny
    • Tradycyjne Jadło
  • Mięsa do pieczenia
  • Gotowe na grilla
  • Garmażerka
  • Kategorie
    Promocje:
    Bestseller
    • Gotowe na grilla
    • Mięsa do pieczenia
    • Mięso
      • Cielęcina
      • Drób świeży i mrożony
      • Gotowe do przyrządzenia .
      • Jagnięcina świeża i mrożona
      • Królik
      • Podroby i kości
      • Steki minutowe
      • Steki wołowe
      • Wieprzowina
      • Wieprzowina ekologiczna rasy złotnicka pstra - BIO
      • Wołowina
      • Wołowina ekologiczna - BIO
    • Wędliny
      • Wędliny ze Starego Czarnowa
      • Wędliny z Akademii
      • Wędliny z Liszek
      • Wędliny kresowe
      • Wędliny Krakus
      • Wędliny od Majerczyka
      • Wędliny od Maryniaka
      • Wędliny od Taurusa
      • Wędliny z Łysych
      • Wędliny ekologiczne z Rolmięsu
      • Wędliny od Tarczyńskiego
      • Przysmaki europejskie
      • Nik-Pol wędliny z tradycją
      • Pozostałe wędliny
      • Tradycyjne Jadło
  • Strona główna
  • Mięso
  • Królik
  • Tuszka królika

Tuszka królika

Potrawy z królika przygotowane na bazie tuszki mięsa możemy podawać zarówno na obiad jak i na przystawkę. Potrawka z mięsa królika lub gulasz jest doskonałą propozycją dla najmłodszych, a pasztet z królika to jedno z najwykwintniejszych dań. Na życzenie królika dzielimy na elementy .Sprzedajemy także połówki tuszki w opakowaniu sklepowym . Producent : Kanwil .

Cena: 68,00 PLN / kg

Tuszka królika
Przepis na ,, królika po polsku " :
jedna tuszka królicza
750 ml śmietany
1 główka czosnku
sól , pieprz ,majeranek
Królika dzielimy na elementy i myjemy . Nacieramy solą i wszystkimi przyprawami , następnie odstawiamy na 10 minut. Wlewamy 2/3 śmietany i pieczemy w rozgrzanym piekarniku. Na koniec pieczenia należy dodać resztę śmietany, doprawić do smaku. Można podawać z ziemniakami i kapustą .

Pasztet z królika:

1,7 kg tuszki króliczej
600 g podgardla
600 g wątróbki króliczej lub drobiowej
2 cebule
2 bułki pszenne
1-2 jaja
sól, pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
majeranek
gałka muszkatołowa
olej do smażenia

Na wrzątek wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie i sól , następnie wrzucamy podgardle i królika i gotujemy do miękkości . Pod koniec gotowania do garnka wrzucić wątróbkę (nie wylewamy wywaru). Ugotowane mięso wyciągamy z garnka studzimy i oddzielamy od kości. W rosole moczymy bułki. Cebulę kroimy i smażymy na oleju .Wszystko mielimy maszynką do mielenia 3 razy na drobnych oczkach . Do zmielonego mięsa dodajemy jajka, doprawiamy solą i przyprawami. Pieczemy do momentu aż pasztet się zarumieni .
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię
Udziec królika z kością

Udziec królika z kością

Do pieczenia w piekarniku lub duszony z dodatkiem wina i śmietany . Chude mięso królicze jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka . Polecamy szczególnie dla dzieci lub dla osób na diecie z uwagi na bardzo niską zawartość cholesterolu.Aby ugotować smaczne danie z królika warto przygotować odpowiednią marynatę i pozostawić w niej mięso na kilka godzin.Dobrze sprawdzają się zalewy przygotowane z białego wina ,maślanki albo octu oraz ziół i przypraw. Wg smakoszy udziec to najlepsza część królika -to tzw skoki.Zalety mięsa króliczego zarówno smakowe jak i zdrowotne są coraz bardziej doceniane w kuchni polskiej
75,00 PLN / kg
Tuszka królika

Tuszka królika

Potrawy z królika przygotowane na bazie tuszki mięsa możemy podawać zarówno na obiad jak i na przystawkę. Potrawka z mięsa królika lub gulasz jest doskonałą propozycją dla najmłodszych, a pasztet z królika to jedno z najwykwintniejszych dań. Na życzenie królika dzielimy na elementy .Sprzedajemy także połówki tuszki w opakowaniu sklepowym . Producent : Kanwil .
68,00 PLN / kg

Klienci, którzy kupili: Tuszka królika, kupili również:

Policzki wołowe

Policzki wołowe

Bardzo smaczne kleiste mięso .Wymaga długiego duszenia , najlepiej smakują z warzywami .
80,00 PLN / kg
Filet z piersi indyka

Filet z piersi indyka

Polecamy do pieczenia w całości, na sznycle, do mielenia, na delikatny gulasz. Piersi indycze to bardzo chude mięso, przy krótkim smażeniu pozostaje soczyste o delikatnej konsystencji. Wspaniały wybór przy diecie opartej na lekkostrawnych, niskokalorycznych produktach. Małe piersi mają wagę około 1-1,2kg (z indyczek), duże około 2-2,5kg.
65,00 PLN / kg
Wybierz
Udo bez kości z kurczaka zagrodowego

Udo bez kości z kurczaka zagrodowego

Udo bez kości i bez skóry z niewielką ilością tłuszczu.Polecane na gulasz, mielone, do pieczenia w całości.Nadaje się również do faszerowania warzywami,mięsem czy kaszą. W opakowaniu znajduja się 4 uda o wadze około 0,35kg .Mięso bardzo dobre pod względem dietetycznym, pozbawione kości i skóry , zawiera czyste chude mięso. 100g mięsa to tylko125 kcal..
63,00 PLN / kg
Karkówka wieprzowa bez kości

Karkówka wieprzowa bez kości

Najlepsza na grill i do pieczenia w całości .Dzięki selekcji zawsze dostajemy miękki i soczysty kawałek . Na życzenie zmiękczamy plastry w kotleciarce , która nacina włókna czyniąc mięso jeszcze bardziej kruchym . Mięso dostarczane jest do sklepu trzy razy w tygodniu . Cała karkówka waży 1,5 -2kg .
59,00 PLN / kg
Wybierz
Golonka wieprzowa przednia cięta

Golonka wieprzowa przednia cięta

Przednia golonka idealnie nadaje się na galaretki lub do pieczenia w całości. Przednia golonka idealnie nadaje się na galaretki lub do pieczenia w całości. Przed pieczeniem koniecznie peklować minimum 24 godziny w solance z solą i przyprawami. Przednia golonka charakteryzuje się niewielką ilością tłuszczu oraz kruchym, kleistym mięsem .Smakosze wiedzą, że z gotowanej golonki najlepsza jest skóra i tłuszcz. W naszym sklepie oferowana jest w postaci ciętej na pół w wadze około 0,3 kg.
44,00 PLN / kg
Łopatka wieprzowa bez kości

Łopatka wieprzowa bez kości

Łopatka jest bardzo uniwersalna ponieważ możemy z niej przyrządzić wiele dań np. gulasz , mielone czy pieczeń .
48,00 PLN / kg
Wybierz
Schab wieprzowy bez kości

Schab wieprzowy bez kości

To chyba najsmaczniejsza część tak ceniona przez wielu z nas . Najczęściej gości na naszych stołach w postaci ,,kotleta schabowego”. Dzięki ocenie barwy i marmurkowatości mięsa mamy pewność ,że nasz schabowy będzie miękki bez konieczności rozbijania . Wystarczy lekko ugnieść go wewnętrzną stroną dłoni i doprawić .
59,00 PLN / kg
Wybierz
Mielone udo indycze

Mielone udo indycze

Mięso z niewielką zawartością tłuszczu -polecane na kotlety mielone.
55,00 PLN / kg
Filety z piersi kaczki pekińskiej

Filety z piersi kaczki pekińskiej

Mięso z piersi kaczki bez kości ze skórą .Jedna pojedyńcza pierś z kaczki waży około 0,25kg .
97,00 PLN / kg
Mielone cielęce

Mielone cielęce

Delikatne , rozdrobnione mięso. Doskonałe dla dzieci , do sporządzania pulpetów czy smażonych kotlecików z dodatkiem warzyw.
78,00 PLN / kg
Rostbef wołowy bez kości

Rostbef wołowy bez kości

Delikatne , bardzo chude mięso wołowe . Cały kawałek waży okolo 1,5kg .
88,00 PLN / kg
Wybierz
Szynka staropolska ekologiczna BIO

Szynka staropolska ekologiczna BIO

Tradycyjna szynka wieprzowa z tłuszczem . Bardzo krucha i delikatna .
180,00 PLN / kg
Wybierz
Żeberka wieprzowe paski extra

Żeberka wieprzowe paski extra

Żeberka polecamy do duszenia lub smażenia na grillu , na wywar np. do kapuśniaku .
54,00 PLN / kg
Golonki z indyka

Golonki z indyka

Golonka to dolna część nogi indyka. Mięso po obróbce termicznej jest kruche i jędrne. Duże golonki przed sprzedażą są przecinane na pół . Jedna mała golonka lub połowa dużej waży około 0,3- 0,4kg
43,00 PLN / kg
Kiełbasa polska wędzona

Kiełbasa polska wędzona

Tradycyjna chuda wieprzowa kiełbasa przyprawiona solą , czosnkiem i pieprzem. Grubo rozdrobniona , lekko podwędzona w cienkiej delikatnej osłonce . Doskonała przekąska na zimno i na gorąco .Wyrabiana z surowego wieprzowego mięsa . Bardzo popularna i ceniona wśród naszych klientów ze względu na niską zawartość tłuszczu i wspaniały smak .
85,00 PLN / kg
Kurczak zagrodowy.

Kurczak zagrodowy.

Polecany na rosół i do pieczenia w całości na rożnie lub w piekarniku.Stanowi doskonałe danie dla dorosłych i dla dzieci . Waga jednego kurczaka waha się między 1,2-2kg .
46,00 PLN / kg

O nas

  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Zakupy

  • Bestseller
  • Promocja

Szybki kontakt -" U Kuby" Szczecin

Masz pytania? zadzwoń do nas:

tel - 511-008-881

Właściciel: Michał Kubiak

email - kubiakmichal1@gmail.com


Jesteśmy na

Copyright © 2025
Oprogramowanie sklepu: AptusShop Projekt i strony: Aptus.pl
Udziec królika z kością

Udziec królika z kością

Do pieczenia w piekarniku lub duszony z dodatkiem wina i śmietany . Chude mięso królicze jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka . Polecamy szczególnie dla dzieci lub dla osób na diecie z uwagi na bardzo niską zawartość cholesterolu.Aby ugotować smaczne danie z królika warto przygotować odpowiednią marynatę i pozostawić w niej mięso na kilka godzin.Dobrze sprawdzają się zalewy przygotowane z białego wina ,maślanki albo octu oraz ziół i przypraw. Wg smakoszy udziec to najlepsza część królika -to tzw skoki.Zalety mięsa króliczego zarówno smakowe jak i zdrowotne są coraz bardziej doceniane w kuchni polskiej
75,00 PLN / kg
Tuszka królika

Tuszka królika

Potrawy z królika przygotowane na bazie tuszki mięsa możemy podawać zarówno na obiad jak i na przystawkę. Potrawka z mięsa królika lub gulasz jest doskonałą propozycją dla najmłodszych, a pasztet z królika to jedno z najwykwintniejszych dań. Na życzenie królika dzielimy na elementy .Sprzedajemy także połówki tuszki w opakowaniu sklepowym . Producent : Kanwil .
68,00 PLN / kg
Brak ulubionych
0
0,00 PLN
Koszty dostawy