• Kontakt
  • O nas
  • Zakupy i transport - okolice Szczecina
  • Info transport Polska
  • Deutschland - Thermo-Box-Versand
  • Zwrot termo-boxów - warunki wysyłki.
  • Lieferungen nach Berlin
0
0,00 PLN
Koszty dostawy
Zaloguj się Zarejestruj się
  • Mięso świeże
    • Cielęcina
    • Drób świeży i mrożony
    • Gotowe do przyrządzenia .
    • Jagnięcina świeża i mrożona
    • Królik
    • Podroby i kości
    • Steki minutowe
    • Steki wołowe
    • Wieprzowina
    • Wieprzowina ekologiczna rasy złotnicka pstra - BIO
    • Wołowina
    • Wołowina ekologiczna - BIO
  • Wędliny
    • Wędliny ze Starego Czarnowa
    • Wędliny z Akademii
    • Wędliny z Kujaw
    • Wędliny z Liszek
    • Rolady i pieczenie
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny Krakus
    • Wędliny od Majerczyka
    • Wędliny od Maryniaka
    • Wędliny od Smolarka
    • Wędliny od Taurusa
    • Wędliny z Łysych
    • Wędliny z Podstolic
    • Wędliny ekologiczne z Rolmięsu
    • Wyroby z "Górnej"
    • Wędliny od Tarczyńskiego
    • Wędliny z masarni Czekaj
    • Przysmaki europejskie
    • Pozostałe wędliny
    • Tradycyjne Jadło
  • Mięsa do pieczenia
  • Gotowe na grilla
  • Garmażerka
  • Kategorie
    Promocje:
    Bestseller
    • Garmażerka
    • Gotowe na grilla
    • Mięsa do pieczenia
    • Mięso
      • Cielęcina
      • Drób świeży i mrożony
      • Gotowe do przyrządzenia .
      • Jagnięcina świeża i mrożona
      • Królik
      • Podroby i kości
      • Steki minutowe
      • Steki wołowe
      • Wieprzowina
      • Wieprzowina ekologiczna rasy złotnicka pstra - BIO
      • Wołowina
      • Wołowina ekologiczna - BIO
    • Wędliny
      • Wędliny ze Starego Czarnowa
      • Wędliny z Akademii
      • Wędliny z Kujaw
      • Wędliny z Liszek
      • Rolady i pieczenie
      • Wędliny kresowe
      • Wędliny Krakus
      • Wędliny od Majerczyka
      • Wędliny od Maryniaka
      • Wędliny od Smolarka
      • Wędliny od Taurusa
      • Wędliny z Łysych
      • Wędliny z Podstolic
      • Wędliny ekologiczne z Rolmięsu
      • Wyroby z "Górnej"
      • Wędliny od Tarczyńskiego
      • Wędliny z masarni Czekaj
      • Przysmaki europejskie
      • Pozostałe wędliny
      • Tradycyjne Jadło
  • Strona główna
  • Mięso
  • Królik
  • Tuszka królika

Tuszka królika

Potrawy z królika przygotowane na bazie tuszki mięsa możemy podawać zarówno na obiad jak i na przystawkę. Potrawka z mięsa królika lub gulasz jest doskonałą propozycją dla najmłodszych, a pasztet z królika to jedno z najwykwintniejszych dań. Na życzenie królika dzielimy na elementy .Sprzedajemy także połówki tuszki w opakowaniu sklepowym . Producent : Kanwil .

Cena: 39,00 PLN / kg

Tuszka królika
Przepis na ,, królika po polsku " :
jedna tuszka królicza
750 ml śmietany
1 główka czosnku
sól , pieprz ,majeranek
Królika dzielimy na elementy i myjemy . Nacieramy solą i wszystkimi przyprawami , następnie odstawiamy na 10 minut. Wlewamy 2/3 śmietany i pieczemy w rozgrzanym piekarniku. Na koniec pieczenia należy dodać resztę śmietany, doprawić do smaku. Można podawać z ziemniakami i kapustą .

Pasztet z królika:

1,7 kg tuszki króliczej
600 g podgardla
600 g wątróbki króliczej lub drobiowej
2 cebule
2 bułki pszenne
1-2 jaja
sól, pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
majeranek
gałka muszkatołowa
olej do smażenia

Na wrzątek wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie i sól , następnie wrzucamy podgardle i królika i gotujemy do miękkości . Pod koniec gotowania do garnka wrzucić wątróbkę (nie wylewamy wywaru). Ugotowane mięso wyciągamy z garnka studzimy i oddzielamy od kości. W rosole moczymy bułki. Cebulę kroimy i smażymy na oleju .Wszystko mielimy maszynką do mielenia 3 razy na drobnych oczkach . Do zmielonego mięsa dodajemy jajka, doprawiamy solą i przyprawami. Pieczemy do momentu aż pasztet się zarumieni .
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię
Udziec królika z kością

Udziec królika z kością

Do pieczenia w piekarniku lub duszony z dodatkiem wina i śmietany . Chude mięso królicze jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka . Polecamy szczególnie dla dzieci lub dla osób na diecie z uwagi na bardzo niską zawartość cholesterolu.
59,00 PLN / kg
Wątroba z indyka

Wątroba z indyka

Świetnie smakuje duszona z cebulą , jabłkiem i przyprawami . Niezastąpiona przy wyrobie pasztetów i kaszanek . Wątroba zawiera bardzo wiele witamin z grupy B: B12,B3,B2 oraz witaminy B9. czyli kwasu foliowego.Jest również bogatym źródłem żelaza.Zawiera więcej żelaza niż jakikolwiek rodzaj mięsa. Jedzenie wątróbki zapobiega niedoborom żelaza i chroni przed anemią .
23,00 PLN / kg
Perliczka wielkopolska

Perliczka wielkopolska

Perliczkę polecamy na rosół .
39,00 PLN / kg
Tuszka z kaczki barbarie

Tuszka z kaczki barbarie

Charakteryzuje się małym otłuszczeniem tuszki . Polecamy do pieczenia z owocami lub farszem mięsnym .
30,00 PLN / kg
Skrzydła indyka

Skrzydła indyka

Popularne mięso na wywary do wszelkiego rodzaju zup . Można łączyć z mięsem z kury lub wołowiną z kością dzięki czemu nasz bulion będzie miał głębszy smak .
15,00 PLN / kg
Policzki wołowe

Policzki wołowe

Bardzo smaczne kleiste mięso .Wymaga długiego duszenia , najlepiej smakują z warzywami .
39,00 PLN / kg
Szyje indyka

Szyje indyka

Polecamy na wywary . Na kosteczkach znajdziemy delikatne mięso .
9,00 PLN / kg
Udziec wołowy

Udziec wołowy

Miękki kawałek z tylnej ćwiartki nadający się do duszenia lub pieczenia pod przykryciem . Idealny na zrazy , bitki w sosie , na gulasz , na tatar .
46,00 PLN / kg
49,00 PLN
Wybierz
Tuszka królika

Tuszka królika

Potrawy z królika przygotowane na bazie tuszki mięsa możemy podawać zarówno na obiad jak i na przystawkę. Potrawka z mięsa królika lub gulasz jest doskonałą propozycją dla najmłodszych, a pasztet z królika to jedno z najwykwintniejszych dań. Na życzenie królika dzielimy na elementy .Sprzedajemy także połówki tuszki w opakowaniu sklepowym . Producent : Kanwil .
39,00 PLN / kg

Klienci, którzy kupili: Tuszka królika, kupili również:

Golonki z indyka

Golonki z indyka

Golonka to dolna część nogi indyka. Mięso po obróbce termicznej jest kruche i jędrne. Duże golonki przed sprzedażą są przecinane na pół . Jedna mała golonka lub połowa dużej waży około 0,3- 0,4kg
16,00 PLN / kg
Mielone udo indycze

Mielone udo indycze

Mięso z niewielką zawartością tłuszczu -polecane na kotlety mielone.
27,00 PLN / kg
Łopatka wieprzowa bez kości QAFP

Łopatka wieprzowa bez kości QAFP

Łopatka jest bardzo uniwersalna ponieważ możemy z niej przyrządzić wiele dań np. gulasz , mielone czy pieczeń .
29,00 PLN / kg
Wybierz
Filet z piersi indyka

Filet z piersi indyka

Polecamy do pieczenia w całości, na sznycle, do mielenia, na delikatny gulasz.
37,00 PLN / kg
Wybierz
Filety z piersi kaczki pekińskiej

Filety z piersi kaczki pekińskiej

Mięso z piersi kaczki bez kości ze skórą .Jedna pojedyńcza pierś z kaczki waży około 0,25kg .
52,00 PLN / kg
Korpusy z kurczaka ekologicznego BIO

Korpusy z kurczaka ekologicznego BIO

Na wywary do zup, dodatek podrobów podnosi ich smak.
14,00 PLN / kg
Parówki cienkie z cielęciną

Parówki cienkie z cielęciną

Lekko podwędzane , mają bardzo delikatną cienką osłonkę . Bardzo lubiane przez dzieci ponieważ są delikatne i nie tłuste .
49,00 PLN / kg
Szynka staropolska ekologiczna BIO

Szynka staropolska ekologiczna BIO

Tradycyjna szynka wieprzowa z tłuszczem . Bardzo krucha i delikatna .
120,00 PLN / kg
Wybierz
Wątroba gęsia

Wątroba gęsia

Wątróbka to bogate żródło cennych witamin i minerałów . Można ją dusić na patelni lub w piekarniku . Jest to kluczowy składnik do wyrobu pasztetu z gęsi .
24,00 PLN / kg
Boczek surowy wędzony

Boczek surowy wędzony

Boczek wieprzowy bez kości wędzony na zimno.
52,00 PLN / kg
Wybierz
Udziec indyczy bez kości i bez skóry

Udziec indyczy bez kości i bez skóry

Bardzo uniwersalne mięso ,można z niego zrobić gulasz , upiec w całości , strogonowa , kotlety mielone i wiele innych potraw . Wymaga duszenia . Po przygotowaniu mięso jest kruche i soczyste dzięki niewielkiej ilości tłuszczu .
27,00 PLN / kg
Wybierz
Szponder wołowy -żeberka

Szponder wołowy -żeberka

Nadaje się na wywary , wymaga długiego gotowania . Tłuszcz znajdujący się na żebrach podkreśla smak bulionu a kość jest dodatkowym składnikiem oddającym cenne dla nas składniki pokarmowe . Sprzedawany w małych kawałkach około 300-400 gram .
29,00 PLN / kg
Udo bez kości z kurczaka zagrodowego

Udo bez kości z kurczaka zagrodowego

Udo bez kości i bez skóry z niewielką ilością tłuszczu.Polecane na gulasz, mielone, do pieczenia w całości.Nadaje się również do faszerowania warzywami,mięsem czy kaszą. W opakowaniu znajduja się 4 uda o wadze około 0,35kg .Mięso bardzo dobre pod względem dietetycznym, pozbawione kości i skóry , zawiera czyste chude mięso. 100g mięsa to tylko125 kcal..
35,00 PLN / kg
Wątroba z indyka

Wątroba z indyka

Świetnie smakuje duszona z cebulą , jabłkiem i przyprawami . Niezastąpiona przy wyrobie pasztetów i kaszanek . Wątroba zawiera bardzo wiele witamin z grupy B: B12,B3,B2 oraz witaminy B9. czyli kwasu foliowego.Jest również bogatym źródłem żelaza.Zawiera więcej żelaza niż jakikolwiek rodzaj mięsa. Jedzenie wątróbki zapobiega niedoborom żelaza i chroni przed anemią .
23,00 PLN / kg
Kurczak zagrodowy.

Kurczak zagrodowy.

Polecany na rosół i do pieczenia w całości na rożnie lub w piekarniku.Stanowi doskonałe danie dla dorosłych i dla dzieci . Waga jednego kurczaka waha się między 1,2-2kg .
25,00 PLN / kg
Serca z indyka

Serca z indyka

Możemy z nich przygotować gęste gulasze , mają zastosowanie przy wyrobie rolad , pasztetów ,farszy . Bogate źródło witamin z grupy B oraz żelaza
11,00 PLN / kg
Blog

O nas

  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Zakupy

  • Bestseller
  • Promocja

Szybki kontakt -" U Kuby" Szczecin

Masz pytania? zadzwoń do nas:

tel - 511-008-881

Właściciel: Michał Kubiak

email - kontakt@ukuby.pl


Jesteśmy na

Copyright © 2021
Oprogramowanie sklepu: AptusShop Projekt i strony: Aptus.pl
Udziec królika z kością

Udziec królika z kością

Do pieczenia w piekarniku lub duszony z dodatkiem wina i śmietany . Chude mięso królicze jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka . Polecamy szczególnie dla dzieci lub dla osób na diecie z uwagi na bardzo niską zawartość cholesterolu.
59,00 PLN / kg
Wątroba z indyka

Wątroba z indyka

Świetnie smakuje duszona z cebulą , jabłkiem i przyprawami . Niezastąpiona przy wyrobie pasztetów i kaszanek . Wątroba zawiera bardzo wiele witamin z grupy B: B12,B3,B2 oraz witaminy B9. czyli kwasu foliowego.Jest również bogatym źródłem żelaza.Zawiera więcej żelaza niż jakikolwiek rodzaj mięsa. Jedzenie wątróbki zapobiega niedoborom żelaza i chroni przed anemią .
23,00 PLN / kg
Perliczka wielkopolska

Perliczka wielkopolska

Perliczkę polecamy na rosół .
39,00 PLN / kg
Tuszka z kaczki barbarie

Tuszka z kaczki barbarie

Charakteryzuje się małym otłuszczeniem tuszki . Polecamy do pieczenia z owocami lub farszem mięsnym .
30,00 PLN / kg
Skrzydła indyka

Skrzydła indyka

Popularne mięso na wywary do wszelkiego rodzaju zup . Można łączyć z mięsem z kury lub wołowiną z kością dzięki czemu nasz bulion będzie miał głębszy smak .
15,00 PLN / kg
Brak ulubionych
0
0,00 PLN
Koszty dostawy