• Kontakt
  • O nas
  • Zakupy i transport - okolice Szczecina
  • Info transport Polska
  • Deutschland - Thermo-Box-Versand
  • Zwrot termo-boxów - warunki wysyłki.
  • Lieferungen nach Berlin
0
0,00 PLN
Koszty dostawy
Zaloguj się Zarejestruj się
  • Mięso świeże
    • Cielęcina
    • Drób świeży i mrożony
    • Gotowe do przyrządzenia .
    • Jagnięcina świeża i mrożona
    • Królik
    • Podroby i kości
    • Steki minutowe
    • Steki wołowe
    • Wieprzowina
    • Wieprzowina ekologiczna rasy złotnicka pstra - BIO
    • Wołowina
    • Wołowina ekologiczna - BIO
  • Wędliny
    • Wędliny ze Starego Czarnowa
    • Wędliny z Akademii
    • Wędliny z Kujaw
    • Wędliny z Liszek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny Krakus
    • Wędliny od Majerczyka
    • Wędliny od Maryniaka
    • Wędliny od Taurusa
    • Wędliny z Łysych
    • Wędliny z Podstolic
    • Wędliny ekologiczne z Rolmięsu
    • Wyroby z "Górnej"
    • Wędliny od Tarczyńskiego
    • Wędliny z masarni Czekaj
    • Przysmaki europejskie
    • Pozostałe wędliny
    • Tradycyjne Jadło
  • Mięsa do pieczenia
  • Gotowe na grilla
  • Garmażerka
  • Kategorie
    Promocje:
    Bestseller
    • Garmażerka
    • Gotowe na grilla
    • Mięsa do pieczenia
    • Mięso
      • Cielęcina
      • Drób świeży i mrożony
      • Gotowe do przyrządzenia .
      • Jagnięcina świeża i mrożona
      • Królik
      • Podroby i kości
      • Steki minutowe
      • Steki wołowe
      • Wieprzowina
      • Wieprzowina ekologiczna rasy złotnicka pstra - BIO
      • Wołowina
      • Wołowina ekologiczna - BIO
    • Wędliny
      • Wędliny ze Starego Czarnowa
      • Wędliny z Akademii
      • Wędliny z Kujaw
      • Wędliny z Liszek
      • Wędliny kresowe
      • Wędliny Krakus
      • Wędliny od Majerczyka
      • Wędliny od Maryniaka
      • Wędliny od Taurusa
      • Wędliny z Łysych
      • Wędliny z Podstolic
      • Wędliny ekologiczne z Rolmięsu
      • Wyroby z "Górnej"
      • Wędliny od Tarczyńskiego
      • Wędliny z masarni Czekaj
      • Przysmaki europejskie
      • Pozostałe wędliny
      • Tradycyjne Jadło
  • Strona główna
  • Mięso
  • Wołowina
  • Polędwica wołowa

Polędwica wołowa

Pochodzi z tylnej części , jest to szlachetny , bardzo miękki kawałek wykrojony ze środka rostbefu . Idealny na steki z grilla lub patelni . .

Cena: 230,00 PLN / kg

Polędwica wołowa
Mięso pochodzi z polskiego bydła z okolic Pniewew. Zwierzęta wypasane są w rodzinnych stadach i przez minimum 6 miesięcy mają dostęp do wolnego wybiegu , co korzystnie wpływa na dobrostan inwentarza . W stadach utrzymywane są typowe rasy mięsne między innymi : Siemental , Limusin , Hereford , Black Angus .
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię
Policzki wołowe

Policzki wołowe

Bardzo smaczne kleiste mięso .Wymaga długiego duszenia , najlepiej smakują z warzywami .
58,00 PLN / kg
Udziec wołowy pocięty na Stir Fry

Udziec wołowy pocięty na Stir Fry

Paski mają szerokośc około 4-5mm . Mięso wystarczy doprawić ulubionymi przyprawami , posolić , dodać warzyw .
70,00 PLN / kg
Karkówka wołowa bez kości

Karkówka wołowa bez kości

To dobry kawałek na gulasz do mielenia lub na wywary . Możemy z niej zrobić kruchą i soczystą pieczeń .Cechą charakterystyczną są przerosty tłuszczu . Mięso odpowiednie na burgery do duszenia lub gotowania
59,00 PLN / kg
Wybierz
Serca z indyka

Serca z indyka

Możemy z nich przygotować gęste gulasze , mają zastosowanie przy wyrobie rolad , pasztetów ,farszy . Bogate źródło witamin z grupy B oraz żelaza
18,00 PLN / kg
Żołądki z indyka

Żołądki z indyka

Polecamy na gulasz lub jako dodatek do rosołu . Żołądki są bardzo chude można z nich przyrządzić smakowity sos .
29,00 PLN / kg
Stek minutowy z biodrówki jagnięcej .

Stek minutowy z biodrówki jagnięcej .

Polecamy do krótkiego smażenia . Mięso posypujemy ulubionymi przyprawami , przed końcem smażenia solimy.
150,00 PLN / kg
Udziec jagnięcy z kością i z golenią

Udziec jagnięcy z kością i z golenią

Sprezdawany w całości . Cały udziec waży około 2kg .
150,00 PLN / kg
Wątroba cielęca

Wątroba cielęca

Z pośród innych wyróżnia sie delikatnością i kruchością.Odpowiednio przyrządzona , smażona , z dodatkiem przypraw stanowi niewątpliwy przysmak.
55,00 PLN / kg
Udo z kością i ze skórą indyka

Udo z kością i ze skórą indyka

Polecamy do pieczenia . Skóra zabezpiecza mięso przed wysuszeniem i dodaje mięsu smakowitości .Pieczemy oczywiście skórą do góry !
31,00 PLN / kg
Polędwiczka cielęca

Polędwiczka cielęca

Szlachetny kawałek bez kości wycięty z tylnej ćwiartki .Charakteryzuje się wyjątkowo delikatną strukturą . Nie wymaga długiej obróbki termicznej , bardzo miękka i soczysta . Zastosowanie : do pieczenia w całości , na eskalopki .
180,00 PLN / kg
Wybierz
Żeberka wieprzowe paski extra

Żeberka wieprzowe paski extra

Żeberka polecamy do duszenia lub smażenia na grillu , na wywar np. do kapuśniaku .
43,00 PLN / kg
Schab z kością z tłuszczem i z żeberkiem

Schab z kością z tłuszczem i z żeberkiem

Polecamy do smażenia .
41,00 PLN / kg
Wybierz
Stek Rib Eye

Stek Rib Eye

Steki wykrawane są z antrykotu dojrzewającego na mokro minimum 7 dni . Cechą charakterystyczną jest oko tłuszczu oraz drobne przerosty widoczne w tkance mięśniowej . Waga jednego kawałka to 0,3-0,4kg .
195,00 PLN / kg
Zrazy wołowe faszerowane

Zrazy wołowe faszerowane

Zrazy przygotowywane są z wołowiny zrazowej . Mięso jest doprawione solą , świeżo zmielonym pieprzem , musztardą sarepską w środku znajduje się ogórek kiszony ekologiczny cebula i słonina wieprzowa . Zrazy są rozbite zawinięte i spięte wykałaczkami . Waga jednego z zraza to około 200g . Proszę napisać w uwagach do zamówienia potrzebną ilość sztuk .
90,00 PLN / kg
Szynka myszka wieprzowa bez kosci

Szynka myszka wieprzowa bez kosci

Szynka kulka tak zwana myszka , zrazowa górna , zrazowa dolna , ligawka i ogonówka to właśnie cała szynka wieprzowa . W handlu najczęściej spotykamy kulkę . Kształt kuli sprawia , że ma szeroki przekrój , zwartą budowę i idealnie nadaje się do pieczenia w całości . Jest dobrze obrobiona , pozbawiona błon i tłuszczu . Ponieważ ten kawałek mięsa jest bardzo delikatny świetnie nadaje się na szaszłyk lub sznycelki .
39,00 PLN / kg
Mielone wołowe

Mielone wołowe

Znakomite mięso do sporządzania kotletów, rumsztyków, hamburgerów . Znakomite mięso do sporządzania kotletów, rumsztyków, hamburgerów . Zawiera niewielką ilość tłuszczu wołowego (5-10%) . Mięso mielone na zamówienie w naszym sklepie stacjonarnym .
55,00 PLN / kg
Burgery wołowe

Burgery wołowe

Waga około 200 gram , doprawione solą i firmową mieszanką przypraw .
59,00 PLN / kg
Mostek wołowy bez kości

Mostek wołowy bez kości

Mostek wołowy możemy przeznaczyć na roladę , na gulasz , pastrami - jest odpowiednio uformowany i związany elastycznymi gumkami . Mięso należy natrzeć solą i przyprawami i odstawić na kilka dni . Na życzenie , doprawiamy mięso pieprzem i solimy .
55,00 PLN / kg
Polędwica wołowa

Polędwica wołowa

Pochodzi z tylnej części , jest to szlachetny , bardzo miękki kawałek wykrojony ze środka rostbefu . Idealny na steki z grilla lub patelni . .
230,00 PLN / kg
Wybierz
Goleń wołowa z kością - ossobuco

Goleń wołowa z kością - ossobuco

Bardzo dobre mięso do gotowania rosołu i wywarów . Kość i szpik w niej zawarty do dodatkowy element wpływający na wartość wywaru .
45,00 PLN / kg
Bestseller
Stek minutowy z antrykotu marmurkowego

Stek minutowy z antrykotu marmurkowego

Polecamy do krótkiego smażenia . Mięso smażymy około 1 minuty z każdej strony pod koniec smażenia solimy , można użyć pieprzu czarnego .
195,00 PLN / kg
Stek z polędwicy wołowej / Filet Mignon

Stek z polędwicy wołowej / Filet Mignon

Standardowo steki kroimy na grubość około 1,5 - 2cm . Wycinane są z środkowej części polędwicy .Nie wymagają rozbijania tłuczkiem , wystarczy przed smażeniem delikatnie rozgnieść mięso dłonią . Steki doprawiamy ulubionymi przyprawami (np.świeżo zmielony czarny pieprz, świeży rozmaryn) , solimy , smarujemy oliwą i odkładamy w chłodne miejsce . Na 1 godzinę przed smażeniem mięso doprowadzamy do temperatury pokojowej , dzięki temu szybciej osiągnie pożądaną temperaturę w centrum kawałka - będzie soczyste i miękkie .
270,00 PLN / kg
Antrykot wołowy bez kości

Antrykot wołowy bez kości

Jedyna porcja lepszego mięsa znajdująca się w przedniej ćwiartce. Antrykot charakteryzuje się przerostem tłuszczu widocznym w porzecznym przekroju. Najlepszy kawałek to Rib Eye z oczkiem tłuszczu w środku. Idealny na steki, do duszenia, gotowania i na hamburgery.
85,00 PLN / kg
Wybierz
Gulaszowe wołowe

Gulaszowe wołowe

Niewielkie kawałki mięsa wołowego w formie kostki o wymiarach około 5-10mm. Tak przygotowane mięso wrzucamy na rozgrzany olej, doprawiamy solą i przyprawami.
52,00 PLN / kg
Udziec wołowy -ligawa

Udziec wołowy -ligawa

Chudy kawałek z tylnej ćwiartki idealny na bitki , zrazy , na tatara .
73,00 PLN / kg
Wybierz
Antrykot  z kością

Antrykot z kością

Polecamy do duszenia, na wywary .
65,00 PLN / kg
Wybierz
Łój wołowy

Łój wołowy

Niezbędny dodatek do kołdunów ,pasztetów itp.
18,00 PLN / kg
Antrykot wołowy marmurkowy

Antrykot wołowy marmurkowy

Najlepszy kawałek mięsa na steki.Selekcjonowany na etapie rozbioru tuszy. Dzięki licznym przerostom tłuszczu mięso jest miękkie i soczyste. Nadaje się przede wszyskim do krótkiego smażenia lub grilowania .
195,00 PLN / kg
Wybierz
Stek minutowy z polędwicy wołowej sezonowanej 14 dni

Stek minutowy z polędwicy wołowej sezonowanej 14 dni

Mięso smażymy jedną minutę z każdej strony , na koniec solimy , możemy użyć pieprzu lub sosu sojowego .
230,00 PLN / kg

Klienci, którzy kupili: Polędwica wołowa, kupili również:

Schab wieprzowy bez kości

Schab wieprzowy bez kości

To chyba najsmaczniejsza część tak ceniona przez wielu z nas . Najczęściej gości na naszych stołach w postaci ,,kotleta schabowego”. Dzięki ocenie barwy i marmurkowatości mięsa mamy pewność ,że nasz schabowy będzie miękki bez konieczności rozbijania . Wystarczy lekko ugnieść go wewnętrzną stroną dłoni i doprawić .
47,00 PLN / kg
Wybierz
Udo bez kości z kurczaka

Udo bez kości z kurczaka

Udo trybowane bez kości , bez skóry z niewielką ilością tłuszczu . Polecamy na gulasz , na mielone , do pieczenia w całości . Delikatne , kruche i soczyste mięso .
29,00 PLN / kg
Wybierz
Filety z piersi kurczaka

Filety z piersi kurczaka

To chude i delikatne mięso . Idealne na szybki obiad .
46,00 PLN / kg
Stek minutowy z antrykotu marmurkowego

Stek minutowy z antrykotu marmurkowego

Polecamy do krótkiego smażenia . Mięso smażymy około 1 minuty z każdej strony pod koniec smażenia solimy , można użyć pieprzu czarnego .
195,00 PLN / kg
Rozbratel marmurkowy

Rozbratel marmurkowy

Tłuszcz jest tutaj dodatkowym elementem podkreślającym smak tego kawałka wołowiny . Idealny na burgery lub do smażenia . Bardzo uniwersalne i smaczne mięso . Dostępne opcje przygotowania to w kawałku i zmielony .
59,00 PLN / kg
Wybierz
Podudzie z kurczaka

Podudzie z kurczaka

Podudzia to tak zwane ,,pałeczki ‘’ .Polecamy do pieczenia w piekarniku , na grillu , do smażenia na patelni ,oraz na galaretki ze względu na dosyć wysoką zawartość żelatyny . Wymagają nieco dłuższego pieczenia . Mięso po upieczeniu jest jędrne i wilgotne . Niewielka ilość tłuszczu podkreśla ich delikatny smak ..
25,00 PLN / kg
Udziec wołowy -ligawa

Udziec wołowy -ligawa

Chudy kawałek z tylnej ćwiartki idealny na bitki , zrazy , na tatara .
73,00 PLN / kg
Wybierz
Skrzydełka z kurczaka

Skrzydełka z kurczaka

Diabelskie skrzydełka …mniam . To często niedoceniany kawałek mięsa . Polecamy na grilla lub na wywary i galaretki . Dla smakoszy lubiących sobie trochę pocmokać .Skrzydełka doskonale nadają się na grilla lub na esencjonalny szybki w przygotowaniu wywar .
25,00 PLN / kg
Kiełbasa śląska

Kiełbasa śląska

Należy do grupy kiełbas cienkich , średnio rozdrobniona , wędzona . Jest bardzo dobrze doprawiona , lekko pikantna , doprawiona świeżo zmielonym pieprzem . Jedna kiełbasa waży 0,07kg .
48,00 PLN / kg
Żeberko wieprzowe wędzone

Żeberko wieprzowe wędzone

Wędzone w tradycyjnych wędzarniach opalanych drewnem . Produkt od lokalnego producenta .
45,00 PLN / kg
Burgery wołowe

Burgery wołowe

Waga około 200 gram , doprawione solą i firmową mieszanką przypraw .
59,00 PLN / kg
Kebaby jagnięce

Kebaby jagnięce

Robiony na zamówienie z łopatki i udźca jagnięcego z dodatkiem świeżej kolendry .
150,00 PLN / kg
Kiełbasa biała delikatesowa surowa

Kiełbasa biała delikatesowa surowa

Surowa kiełbasa wieprzowa doprawiona solą , majerankiem , pieprzem i czosnkiem . Osłonka naturalna o średnicy około 1cm .
54,00 PLN / kg
Antrykot wołowy marmurkowy

Antrykot wołowy marmurkowy

Najlepszy kawałek mięsa na steki.Selekcjonowany na etapie rozbioru tuszy. Dzięki licznym przerostom tłuszczu mięso jest miękkie i soczyste. Nadaje się przede wszyskim do krótkiego smażenia lub grilowania .
195,00 PLN / kg
Wybierz
Szynka wołowa

Szynka wołowa

Wyrabiana z ligawy wołowej , konsystencja wilgotna i jędrna .
140,00 PLN / kg
Wybierz
Karkówka wieprzowa bez kości

Karkówka wieprzowa bez kości

Najlepsza na grill i do pieczenia w całości .Dzięki selekcji zawsze dostajemy miękki i soczysty kawałek . Na życzenie zmiękczamy plastry w kotleciarce , która nacina włókna czyniąc mięso jeszcze bardziej kruchym . Mięso dostarczane jest do sklepu trzy razy w tygodniu . Cała karkówka waży 1,5 -2kg .
47,00 PLN / kg
Wybierz
Blog

O nas

  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Zakupy

  • Bestseller
  • Promocja

Szybki kontakt -" U Kuby" Szczecin

Masz pytania? zadzwoń do nas:

tel - 511-008-881

Właściciel: Michał Kubiak

email - kontakt@ukuby.pl


Jesteśmy na

Copyright © 2023
Oprogramowanie sklepu: AptusShop Projekt i strony: Aptus.pl
Policzki wołowe

Policzki wołowe

Bardzo smaczne kleiste mięso .Wymaga długiego duszenia , najlepiej smakują z warzywami .
58,00 PLN / kg
Udziec wołowy pocięty na Stir Fry

Udziec wołowy pocięty na Stir Fry

Paski mają szerokośc około 4-5mm . Mięso wystarczy doprawić ulubionymi przyprawami , posolić , dodać warzyw .
70,00 PLN / kg
Karkówka wołowa bez kości

Karkówka wołowa bez kości

To dobry kawałek na gulasz do mielenia lub na wywary . Możemy z niej zrobić kruchą i soczystą pieczeń .Cechą charakterystyczną są przerosty tłuszczu . Mięso odpowiednie na burgery do duszenia lub gotowania
59,00 PLN / kg
Wybierz
Serca z indyka

Serca z indyka

Możemy z nich przygotować gęste gulasze , mają zastosowanie przy wyrobie rolad , pasztetów ,farszy . Bogate źródło witamin z grupy B oraz żelaza
18,00 PLN / kg
Żołądki z indyka

Żołądki z indyka

Polecamy na gulasz lub jako dodatek do rosołu . Żołądki są bardzo chude można z nich przyrządzić smakowity sos .
29,00 PLN / kg
Brak ulubionych
0
0,00 PLN
Koszty dostawy